Sunday, January 30, 2011

Kucing hisap jari!


Happy Holiday everyone! hari ni que nak share rasa terharu terhadap bestie tersayang, mimie & zazu sebab diorang buat entry yang menyentuh sanubari.. feel free to visit them okay =).. i love you girls!!

Okay, ni dah masuk tajuk lain, pasal haiwan berbulu yang manja dan mengada2.. kucing!!! yeay! kucing2 que sangat comel sebab diorg kan kucing! mestilah comel.. hehehe.. ok2, selalunye budak - budak lepas berpisah hisap puting, kadang2 diorg hisap jari pulak (terkena batang idong sendiri! tu cerita lama ok!).. Tapi.. macam mane kalau kucing hisap jari??? ade ke kucing camtu? hahaha..

Kucing que, si hujan tu suka hisap tapak kaki die!!.. 1st time tengok kagum gila! hehe.. jemput la tengok ye..


video

"The purity of a person's heart can be quickly measured by how they regard animals." - Anonymous

I love cats because I enjoy my home; and little by little, they become its visible soul. - Jean Cocteau

Wednesday, January 26, 2011

STRESSED IS DESSERTS

Tekanan.. tekanan.. tekanan! eh, tak ade ape lah.. saje je buat gempak.. tadi biochemistry dah habis belajar sampai chapter 3, pastu Madam bagi tahu Jumaat ni ade test.. wish me luck ok! Biase lah.. dah nama pun student kan, biase lah test2 ni.. jangan la ade yang stressed sampai nak bunuh diri pulak kan.

Cakap pasal bunuh diri ni, semalam Que nampak orang nak bunuh diri!! errr.. takdelah.. orang tu maybe terkunci dari luar, so die panjat nak masuk bilik die.. bahaya lah buat macam tu.. carilah pendekatan yang berhemah sikit lain kali.. As usual, gambar sebagai bukti :)





can you spot the difference???

tadaaaaaaaa...
star tu tempat beliau datang..
langkah- langkah sampai la kat bilik beliau..
nasib baik selamat..
kalau tak, tak pasal- pasal que kena jadi saksi kejadian jatuh dari koridor asrama..
kalau masuk newspaper best jugak kn?
ehehhee.. suka betol mengada2 ni..

okay lah, nak kene start study biochemistry ni..
Assalamualaikum...



Tuesday, January 25, 2011

.: Modul 6:.

oh..
biaselah UiTM ni..
memang sayang student..
mereka ajar kami cmne nak jadi usahawan..
masalahnye,
sebijik mcm ERT@ENT (entrepreneurship) time diploma dulu..
malas gila!
tapi ape boleh buat, dah selesai pun..

dah bosan tu, ape lagi, kami bergambar le =)
nak cerita banyak x reti..
see-ing is believing..
tengok je la ye.


pagi yang sepatutnye dihiasi mimpi indah!

wanita2 yang rela berkorban! (melobi sat )

please be amazed.. hehe..

beratur untuk makanan percuma..

barisan makanan percuma ni panjang.. sungguh!

~kawan - kawan yang disayangi~

kalau ade makanan logo macam ni, korang yakin tak nak beli and jadi customer setia?
we offer you fast food?? sumpah dah lupe name produk!
hehe..

kat logo tu nampak tak nugget (bentuk F), donut, currypuff, pizza and capati???
nampakkan?? kan? kan? oh well.. kami mmg pelukis handalan!


~ muiz - didi - nurul - hidayah - me - allie~

sekian saje modul untuk kali ini..
wassalam.

Semangat Birthday girl (part 3)

kami sampai bilik dengan perut kenyang dan hati yang berbunga2..

kotak kek kat bilik kami.. sungguh melelehkan saliva ;p

tretttttt..

memang hobi que tutup mata time amik gambar ni.. memang!

party decoration yang berpindah bilik...
ey, belon tu da kecik la sekarang!! (25/1/2011)

sekian sahaja entry suprise birthday party ini.........

Mimie lagi! lagi lagi mimie (part 2)

ni nak tunjuk gmbar yang susah sangat mimie nak bagi!
macam la que mintak emas sejongkong..
haiya..
enjoy the pictures =)





NI LAH GAMBARNYE!!!
suke2!

ok bye!
i love you!!

It is all about her after all (part 1)

Guten Abend! ( ni bahasa German taw!)
Negara German back there they called it Deutschland..
Pronounce die 'Doish-land'..
eh2.. semangat plak gune bahasa german ni.. hehe
almaklumlah.. 3rd language que amik Deutsh ni.. theeeeeee!

ok2.. kembali ke jalan yang benar,
actually entry kali ni que nak cerita pasal
MIMIE'S SUPRISE BIRTHDAY PARTY!!
dengar pun dah mcm 'wow, seronoknye'!!
mmg seronok pun! lebey2 lagi bila que pun terjebak dalam kerja2 men-suprise mimie ni..
nak cerita panjang pun malas sebab dah macam ketinggalan..
lets blame mimie sebab mimie la lambat bagi pic yang que idam2kan..
tapi takpe.. back to the title, it is all about her after all..
sebab mimie birthday girl ( belated actually), so tak boleh nak marah die..
birthday girl is always right!.. hehe..

ok..
jom lah kite tengok gambar2nye..
ayuh!



ini la kek mimie.. ikhlas daripada kawan2nye yang baik!


makanan ni sume da masuk perut q! da jadi darah daging kot.. hehe.
thank you kawan2 mimie, kenyang que dapat makanan free :D


bakal2 lawyer yang baik hati~

dan sporting! yeay!!


maybe time ni Hidayah tengah komplot dengan que.. ehehe..

kami da sampai! hehe.. mimie dengan muka terkejut!
(maaf gambar xberapa clear, nak tunjukkan keadaan je pon.. )


mimie terharu.. ehehehe

birthday girl with her birthday cake ;)

~ mimie's lovely friends ~
.: saye memang sopan, so what? hehehehe:.

kan que dah kate q sopan! tak percaya lg?? :p


kitorang nak tunjuk umur mimie guna jari! confuse! 21 ke 22 ni?
2010 - 21 y/o
2011 - 22 y/o

mimie, comel (perasan) and iszati

mereka sangat comel kan?

bersama bebear pinjam =)

orang kanan sekali tu comel! suke pic ni!

me with the beautiful people =)
walaupun que sorang2 course bukan law (proud to be biologist),
mereka layan que dengan baik ..








Monday, January 10, 2011

Here comes the beauty (^-^)v





Handsome sungguh! oh my lord~~
    SHE WALKS IN BEAUTY

        by: George Gordon (Lord) Byron (1788-1824)

            SHE walks in beauty, like the night
              Of cloudless climes and starry skies;
                And all that's best of dark and bright
                  Meet in her aspect and her eyes:
                    Thus mellow'd to that tender light
                      Which heaven to gaudy day denies.

                          ONE shade the more, one ray the less,
                            Had half impair'd the nameless grace
                              Which waves in every raven tress,
                                Or softly lightens o'er her face;
                                  Where thoughts serenely sweet express
                                    How pure, how dear their dwelling-place.

                                        AND on that cheek, and o'er that brow,
                                          So soft, so calm, yet eloquent,
                                            The smiles that win, the tints that glow,
                                              But tell of days in goodness spent,
                                                A mind at peace with all below,
                                                  A heart whose love is innocent!

                                                  PS: Lepas ni layan Voltaire and John Keats pulak.. hehe..

                                                                Saturday, January 8, 2011

                                                                .: Official Graduation Pictures :.

                                                                Pic ni kak Nabihah yang ambil kan..
                                                                thank you to her..
                                                                arigato..



                                                                .f.e.e.l.i.n.g.


                                                                MY RECENT FEELING


                                                                :: n.a.m.a. o.h. n.a.m.a::



                                                                It is not that i am bored with my name.. nope! i do love my name =)..
                                                                tapi tak salah kan kalau ade name lain pun.. hahaha.. lain hari lain nama..
                                                                takde lah lagi rasa semalam, hari ini dan esok adalah sama.. hehe..

                                                                6/1/11 - Dara
                                                                7/1/11 - Kancil
                                                                8/1/11 - Sudu Plastik (ni nama panjang. nasib xde binti je)

                                                                esok nama ape pulak ye?





                                                                Friday, January 7, 2011

                                                                Pencuri Masuk Bilik!!!!!




                                                                Assalamualaikum WBT....

                                                                entry ni tak de kene mengene dengan tajuk pn..
                                                                sebenarnye entry ni, que sengaja nak perli rumet kesayangan,
                                                                yang telah mengunci que sebelum beliau pergi kelas semalam..
                                                                que pun punye la berangan ape sampai tak sedar kena kunci..

                                                                tiba-tiba..................
                                                                jeng.. jeng.. jeng..
                                                                (ecece.. buat gempak plak)

                                                                nak jadikan cerita, tiba-tiba bladder ni penuh plak.
                                                                mula lah tergopoh-gopoh nak pergi toilet..
                                                                then baru perasan pintu bilik kunci..
                                                                ok.. relax lagi..
                                                                cari kunci dlu..

                                                                jumpa!!!
                                                                ok.. cepat bukak pintu....... tretttt...
                                                                PINTU TAK BOLEH BUKA DARI DALAM!
                                                                selepas beberapa kali cobaan still tak boleh bukak pintu..
                                                                ( dah la bladder penuh!)
                                                                menggigil dah ni..
                                                                hahahaha..

                                                                dengan rasa kecewa dan penuh kekesalan,
                                                                que pun pasrah la..
                                                                tak boleh nak kosongkan bladder ni..
                                                                #PENYEKSAAN#
                                                                nasib baik muka tak bertukar jadi biru..

                                                                dah tak boleh buka pintu tu..
                                                                siap tutup kipas bagai..
                                                                tak nak sejuk ++
                                                                que pun sms la budak kecik nakal tu.
                                                                suruh balik cepat..
                                                                mimie ni bukan boleh aci,
                                                                sekali die buka mulut bercakap,
                                                                sampai bila pun tak berhenti..

                                                                bila mimie balik, buka pintu,
                                                                terus la lari pegi toilet..
                                                                mimie ni dengan kawan die hidayah kot,
                                                                seronok bergelak ketawa..
                                                                ces.. ces.. ces


                                                                ok takpa..
                                                                this is my favorite part!

                                                                semalam que & mimie pergi makan dengan hafizi kat Pak Li..
                                                                classmate time tingkatan 3..
                                                                lame dah tak jumpa fizi ni..
                                                                tengok fizi ni dah makin matang..
                                                                good for him!
                                                                Terima Kasih ye Mr.Fizi
                                                                kerana sudi bawa 2 ekor katak bawah tempurung ni keluar mamam.
                                                                ( rosak schedule diet kalau selalu macam ni)
                                                                dah makan, nak pegi ABA cari buku 3rd Language..
                                                                tapi ABA tutup..
                                                                then fizi pegi buat kunci,
                                                                pastu balik la.


                                                                que duduk Kolej Kenanga taw!
                                                                naik bilik, mimie cite pasal mata fizi yang bercahaya..
                                                                hehehe
                                                                pastu naik bilik mcm biasa la..
                                                                masuk dalam tukar baju tidur sume..

                                                                KEMUDIAN!!
                                                                que nak pergi toilet!
                                                                guess what i found????

                                                                tadaaaaaaaa




                                                                ade orang lupa nak cabut kunci bilik dari pintu!!!
                                                                hehehehe..
                                                                well, tak tahu lah angkara siapa kan..
                                                                mesti budak tu nakal & suka kunci-kunci orang ni..
                                                                kalau macam ni, baik tak payah kunci pintu kan?
                                                                kan?
                                                                kan?

                                                                so sesiapa yang nak mencuri tu,
                                                                tolong lah pergi bilik orang lain..
                                                                kerana kami sangat lalai..
                                                                so please..
                                                                jangan ambil kesempatan..
                                                                kami ingin hidup dengan aman..

                                                                to mimie:
                                                                lain kali cabut kunci tu dari pintu ye sayang..
                                                                bahaya kesihatan kita kalau macam ni..
                                                                jangan nakal lagi ok!

                                                                Kesimpulannya, berhati-hati lah taw..
                                                                sekarang ni dah macam - macam kes jadi
                                                                jangan lah pulak kita yang jadi mangsa..
                                                                nasihat ni untuk diri sendiri jugak.
                                                                akhir kata,
                                                                Jaga Diri, Hiasi Peribadi...














                                                                Thursday, January 6, 2011

                                                                ::Beethoven comes after Shakespeare::








                                                                The Third Letter

                                                                Good morning, on July 7
                                                                Though still in bed, my thoughts go out to you, my Immortal Beloved, now and then joyfully, then sadly, waiting to learn whether or not fate will hear us - I can live only wholly with you or not at all - Yes, I am resolved to wander so long away from you until I can fly to your arms and say that I am really at home with you, and can send my soul enwrapped in you into the land of spirits - Yes, unhappily it must be so - You will be the more contained since you know my fidelity to you. No one else can ever possess my heart - never - never - Oh God, why must one be parted from one whom one so loves. And yet my life in V is now a wretched life - Your love makes me at once the happiest and the unhappiest of men - At my age I need a steady, quiet life - can that be so in our connection? My angel, I have just been told that the mailcoach goes every day - therefore I must close at once so that you may receive the letter at once - Be calm, only by a calm consideration of our existence can we achieve our purpose to live together - Be calm - love me - today - yesterday - what tearful longings for you - you - you - my life - my all - farewell. Oh continue to love me - never misjudge the most faithful heart of your beloved.
                                                                ever thine
                                                                ever mine

                                                                ever ours

                                                                ~ Ludwig van Beethoven~

                                                                ni blog mimie..
                                                                jemput la visit..

                                                                yang comel,
                                                                Que

                                                                Wednesday, January 5, 2011

                                                                .M.I.M.I.E... oh mimie..

                                                                Mimie ni kawan baik saye..
                                                                sekarang ni beliau dah jadi rumet saye..
                                                                ehee.. seronok taw!

                                                                mimie sedang bersemangat buat belog..
                                                                bagus2..
                                                                nanti boleh suruh mimie ajar kan buat belog ni..
                                                                suke2..

                                                                :: ni lah mimie ::